Trouwen & Samenwonen

Lente, bloesem, de belofte voor een zonnige toekomst. Als je gaat trouwen of samenwonen, kijk je vol verwachting vooruit. Het zijn belangrijke beslissingen in een mensenleven. Juist dan moeten de zakelijke aspecten goed geregeld zijn.

Wanneer je samenwoont, kun je je relatie op verschillende manieren juridisch vormgeven. De wet heeft een aantal zaken geregeld.

Wat precies, hangt af van de manier waarop je samen verder gaat:

•  Samenwonen
•  Trouwen
•  Geregistreerd partnerschap

Wij helpen je om de dingen die jij belangrijk vindt, goed op papier te zetten – Eric Greup

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden behoren tot de belangrijkste contracten in een mensenleven. Wij denken graag met u mee over:

•  De juiste condities voor de huwelijkse voorwaarden
•  Kinderen uit eerdere relaties
•  Vermogen
•  (plannen voor) een eigen bedrijf

In het TV-programma “Ja, wij willen” van RTL4 vertelt notaris Siegrid Jansen meer over huwelijkse voorwaarden.

Samenlevingscontract

In een samenlevingscontract maakt u afspraken maakt over het samenwonen. Bijvoorbeeld over de kosten van de huishouding, de kosten voor het verzorgen en opvoeden van kinderen en de verdeling van bezittingen mocht u onverhoopt uit elkaar gaan.

Ook het zogenaamde verblijvingsbeding wordt vastgelegd. Dat betekent dat gemeenschappelijke bezittingen na het overlijden van een partner naar de andere partner gaan.

Al jaren samen?

Ook dan is het goed om te kijken of de gemaakte afspraken nog steeds passen bij uw huidige situatie, zowel privé als zakelijk.

Op zozijnwenietgetrouwd.nl kunt u een online test doen om na te gaan of de gemaakte voorwaarden nu nog voldoen.

Meer weten?

Lees dan de brochure Samen Verder. Alles wat u kunt afspreken bij huwelijk, geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenwonen, staat hierin.

Wilt u na het lezen van de brochure advies op maat? Wij helpen u graag uw wensen op papier te zetten. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct online een offerte aan.